Kód produktu: 3000-04-33Výrobca: CRITIDA GreeceKat. číslo výrobcu: 5203817203038
Objem: 3,0 litraZáruka 18 mesiacovMnožstvo v kartóne 4
BIO EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ*
*produkt ekologického poľnohospodárstva
Olivový olej výberovej kategórie, získaný priamo z olív a výlučne mechanickými spôsobmi.
Kyslosť 0,3% Peroxidové číslo max.20 mEqO2/Kg. Obsah vosku max.150 mg/Kg. Ultrafialová absorpcia: K268 max 0,22 • K232 max 2,5 • ΔK max.0,01
Polyfenoly prítomné v olivovom oleji prispievajú k ochrane krvných lipidov (LDL) pred oxidačným stresom.
Priaznivý účinok sa dosiahne pri dennom príjme 20g olivového oleja.
Denná spotreba 20 g analyzovanej vzorky olivového oleja poskytuje 28,8 mg hydroxytyrozolu, tyrozolu alebo ich derivátov (> 5 mg),
a preto olej patrí do kategórie olejov, ktoré prispievajú k ochrane krvných lipidov (LDL) pred oxidačným stresom podľa Nariadenia Komisie (EÚ) č. 432/2012. Požiadavka tvrdenia je min. 5 mg hydroxytyrozolu a jeho derivátov (napr. komplex oleuropeín a tyrozol) na 20g olivového oleja.
Tento olej obsahuje 5,76-násobok minimálneho požadovaného množstva.
Úrovne oleokantálu (ester tyrozolu, ktorého chemická štruktúra súvisí s oleuropeínom) a oleaceínu (známy ako tyrozol)
sú vyššie ako priemerné hodnoty (135 a 105 mg / kg) vzoriek zahrnutých v medzinárodnej štúdii vykonanej na Kalifornskej univerzite v Davise: Oba majú významnú biologickú aktivitu a sú spojené s protizápalovou, antioxidačnou, kardioprotektívnou a neuroprotektívnou aktivitou.
Chemická analýza sa uskutočnila podľa metódy publikovanej v J.Agric.Food Chem., 2012, 60 (47), str. 11696-11703, J. Agric. Food Chem., 2014, 62 (3), 600-607 a OLIVAE , 2015, 122, 22-33.
Vyrobené v Grécku.
Objem 3,0 l e
Skladujte bez prístupu tepla a svetla.
Minimálna trvanlivosť do: viď zadná strana obalu 10.05.2025