Octopus vo vínovej omáčke

12.10.2012 18:50

Octopus recept vo vínnej omáčke
Klasická chobotnice recept vo vínnej omáčke.

 

chobotnice vo vínnej omáčke
zloženie

     1 chobotnice, 1 ½ -2 kilo, vylúpané, rozdelená do chápadiel (kapucne je znížiť na polovicu)
     2 stredne veľké cibule, strúhaný s hrubým strúhadle
     3 strúčiky cesnaku, mleté ​​s cesnakovým drvičom
     1 lyžica paradajkového pretlaku
     2 bobkové listy
     Listy 3-4 pobočiek čerstvého tymiánu, nasekané (k dispozícii vo väčšine hlavných
     supermarketoch) alebo 1 lyžica sušeného tymianu, drvený dobre
     120 ml. extra panenský olivový olej
     5 zrniek nového korenia
     150 ml suchého bieleho vína
     100 ml sladkej biele víno
     soľ a korenie

metóda
Príprava 20 "
Doba varenia 1 hodina

V hrnci na strednom plameni, osmažíme extra panenský olivový olej, cibuľa a cesnak po dobu 2-3 minút. Pour chápadlá chobotnice a kapucňa a opečieme všetci spoločne ešte 2-3 minúty. Nalejte dva druhov vína a pridajte zvyšné ingrediencie okrem na tymianu. Nepridávajte soľ teraz.

Cut list pergamenu na priemere hrnca a pokrývajú jedlo so sebou. Pergamen sa musí dotýkať jedla. Potom zakryte hrnce pokrievkou. Robíme to "zapečatiť" na hrniec pevne a udržať chutné pary. Takže nebudete musieť pridať vodu, pretože rovnako chobotnice bude čerpať svoje vlastné chutné a vlhký kvapaliny počas varenia. Nechajte chobotnice variť na veľmi miernom ohni asi 50 minút - 1 hodina (v závislosti na veľkosti).

Skontrolujte, či chobotnice zmäkne, potom zvýšte teplotu a variť odkryté kastróla a bez pergamenu), kým omáčka nezhustne. Akonáhle omáčka nezhustne, odstráňte chápadlá a kapotu chobotnice a nakrájame na menšie kúsky vložte späť do hrnca. Posypeme jedlo s tymiánom a soľou.

Späť