AKCIA -50%
Zelené olivy plnené sušenou paradajkou v slnečnicovom oleji. Pasterizované. Minimálna trvanlivosť: viď bok viečka. 11.05.2021
Octopus recept vo vínnej omáčke
Klasická chobotnice recept vo vínnej omáčke.
chobotnice vo vínnej omáčke
zloženie
1 chobotnice, 1 ½ -2 kilo, vylúpané, rozdelená do chápadiel (kapucne je znížiť na polovicu)
2 stredne veľké cibule, strúhaný s hrubým strúhadle
3 strúčiky cesnaku, mleté s cesnakovým drvičom
1 lyžica paradajkového pretlaku
2 bobkové listy
Listy 3-4 pobočiek čerstvého tymiánu, nasekané (k dispozícii vo väčšine hlavných
supermarketoch) alebo 1 lyžica sušeného tymianu, drvený dobre
120 ml. extra panenský olivový olej
5 zrniek nového korenia
150 ml suchého bieleho vína
100 ml sladkej biele víno
soľ a korenie
metóda
Príprava 20 "
Doba varenia 1 hodina
V hrnci na strednom plameni, osmažíme extra panenský olivový olej, cibuľa a cesnak po dobu 2-3 minút. Pour chápadlá chobotnice a kapucňa a opečieme všetci spoločne ešte 2-3 minúty. Nalejte dva druhov vína a pridajte zvyšné ingrediencie okrem na tymianu. Nepridávajte soľ teraz.
Cut list pergamenu na priemere hrnca a pokrývajú jedlo so sebou. Pergamen sa musí dotýkať jedla. Potom zakryte hrnce pokrievkou. Robíme to "zapečatiť" na hrniec pevne a udržať chutné pary. Takže nebudete musieť pridať vodu, pretože rovnako chobotnice bude čerpať svoje vlastné chutné a vlhký kvapaliny počas varenia. Nechajte chobotnice variť na veľmi miernom ohni asi 50 minút - 1 hodina (v závislosti na veľkosti).
Skontrolujte, či chobotnice zmäkne, potom zvýšte teplotu a variť odkryté kastróla a bez pergamenu), kým omáčka nezhustne. Akonáhle omáčka nezhustne, odstráňte chápadlá a kapotu chobotnice a nakrájame na menšie kúsky vložte späť do hrnca. Posypeme jedlo s tymiánom a soľou.
Zelené olivy plnené sušenou paradajkou v slnečnicovom oleji. Pasterizované. Minimálna trvanlivosť: viď bok viečka. 11.05.2021
—————
Nefiltrovaný EVOO "Athena" je nový produkt od roku 2020, obsahuje viac výživných látok a tukov.
Dá sa objednať len začiatkom októbra do konca apríla. Jedná sa o limitovanú šaržu.
—————
Vážení priatela, dovoľujem si Vám predstaviť nový produkt EVOO ATHENA, kyslosť 0,28%.
—————
- BBQ
- kura
- rybu
- zemiaky
- Tzatziki
—————
—————
—————
—————
Priatelia, srdečne Vás pozývame na Danubius gastro do našeho stánku v hale D.
—————
—————