Produkt v akcii

29.01.2015 12:59

POZVÁNKA – Od dnešného dňa až do nedele máme pre Vás množstvo ochutnávok a zliav na výstave DANUBIUS GASTRO 2015, ktorá sa koná na výstavisku Incheba v Bratislave.

28.03.2014 08:00

NIEČO O GRÉCKYCH OLIVÁCH...

07.02.2014 19:04

Spoločnosť OLIVA Import, bola ocenená na DANUBIUS GASTRO 2014 za Extra panenský olivový olej

01.12.2013 09:48

Viete, že...


Grécko patrí medzi producentov olív a výborného olivového oleja. Základom všetkého je nenápadný strom olivovník. Pre Grékov je olivovník symbolom dlhohovekosti a nádeje, mieru a zmierenia. V starovekom Grécku bol olivovník symbolom víťazstva, múdrosti a sily, a tak i víťazi olympijských hier dostávali okrem koruny z olivových vetvičiek taktiež amfory naplnené olivovým olejom. Olivovník sa nepestuje len pre svoje jedinečné plody, zužitkovať sa dá i jeho drevo, ktoré je veľmi tvrdé a odolné. To preto, že olivovník rastie pomaly - niektoré tisícročné stromy môžu dosiahnuť výšku až 15-20m.

Plody olivovníka, olivy, sú v nezrelom stave zelené. Na jeseň však začínajú dozrievať a menia  i farbu na sýtozelenú, v decembri žltnú až hnednú a vo februári získávajú farbu temne čiernu. Čierne olivy sú najzrelšie a sú plné drahocenného oleja. Pýtate sa, ako sa olivy zbierajú? Tie, ktoré sú určené k priamej spotrebe, na jedlo, sa zbierajú ručne alebo hrebeňom, a to v mesiacoch september a október. Olivy určené na výrobu olivového oleja sa zbierajú pomocou mechanizácie, najčastejšie tak, že sa zo stromu strasú. Olivy na olivový olej sa zbierajú väčšinou od decembra. Na vylisovanie kvalitného olivového oleja je nutné olivy správne skladovať, odstrániť všetky nečistoty apod.

Najlepší olivový olej sa lisuje v deň zberu. V prvej fáze tohto procesu sa nevykôstkované olivy rozdrtia a hmota sa premieša, potom sa odstredí, aby sa oddelil olej, voda a pevné zložky. Olej sa nechá usadiť a nakoniec sa prefiltruje. Tradičné „mlyny na olivový olej“ sú dnes už raritou a len v máloktorých sa stretávate s ručnou a pôvodnou technikou lisovania oleja za studena medzi kameňmi.  Na 1 liter extra panenského olivového oleja je potrebných cca 5 kg olív.

Ak neviete, čím je olivový olej tak zvláštny a cenný, tak vedzte, že jeho hlavnou prednosťou je skutočnosť, že sa začína prepaľovať až pri veľmi vysokých teplotách – okolo 210°C  (vyššia teplota než u iných tukov), a je tak zdravší v kuchyni. Olivový olej sa však používá i v kozmetike a priemysle. Chuť olivového oleja je závislá na druhu olív, ich zrelosti v období zberu, umiestnení olivového hája, druhu pôdy, klíme, techniky lisovania apod.

 

03.09.2013 07:54

Ako rozoznáte kvalitný olivový olej?

Rozoznáte kvalitný olivový olej od nekvalitného?

Nie nadarmo sa olivový olej nazýva tekuté zlato. Jeho pozitívne účinky sú ospevované od dávnych čias. Ako však rozoznáte kvalitný olivový olej od nekvalitného? Mnohí z nás si myslia, že pomenovanie „extra panenský“ automaticky znamená „kvalitný“. Nie vždy je to pravda!

Ako spoznáte kvalitu?

Kvalitný olivový olej spoznáte podľa miery jeho kyslosti (acidity). Táto vlastnosť označuje množstvo mastných kyselín v oleji. Nízka kyslosť značí, že olej pochádza z kvalitných plodov a bol spracovaný vhodným a šetrným spôsobom. Ak je acidita uvedená na obale nižšia ako 0,8%, držíte v rukách kvalitný olivový olej. Mnohí ľudia sú presvedčení, že olivové oleje získané za studena sú nevhodné pre teplú kuchyňu. No takýto olivový olej sa nemusíte báť použiť v studenej ako aj v teplej kuchyni. V Stredomorí používajú extra panenský olivový olej aj pri varení, pečení a vyprážaní. Navyše je dostupný aj s rôznymi príchuťami, či už bazalky, byliniek, pomaranča, citrónu alebo cesnaku či kayenského korenia.


24.01.2013 18:04

Výstava Danubius Gastro 2013

Overeny obchod Overeny obchod

16.01.2013 16:23

Olivová hora zdravia

  Tlačiť E-mail

 

OlejKeď Ježiš vyšiel na Olivovú horu, mal na to vždy dôvod. Vážny dôvod obrátiť svoju pozornosť na olivy máme aj dnes pri hľadaní odpovede na otázku Aký tuk nás najlepšie ochráni pred  infarktom? Mnoho prác dáva nízku úmrtnosť na choroby srdca ciev v krajinách Stredomoria do súvisu (okrem iného) so spotebou olív a olivového oleja. Olivy sa už našťastie stali súčasťou nášho každodenného života  tak sa na olivy a ich olej pozrime bližšie.

Olivy (Olea europaea) sú kultivované vo východnej časti Stredozemného sveta a Ázií minimálne 3-5 tisíc rokov (najmä zásluhou kráľov Dávida a Šalamúna) a to hlavne pre olej (používaný na varenie, kozmetiku a do svietidiel) a aj ako potravina. Dnes sa vo svete pestuje vyše 8,5 milióna ton olív ročne (z toho v Západnej Európe 6 miliónov ton) a 90% svetovej produkcie olív sa vylisuje na olej. Olivový olej je veľmi cenný a - podľa všetkých lekárskych výskumov - najlepší pre srdce a cievy! Mononenasýtené mastné kyseliny (najmä olejová), ktoré sú chemicky stabilné, znižujú krvný cholesterol a sú nenahraditeľné - esenciálne - pre mnoho reakcií a buniek nášho tela, predstavujú veľký podiel v olivovom oleji. Existuje niekoľko druhov oleja - podľa stupňa extrakcie a obsahu olejovej kyseliny. Najkvalitnejší je tzv. "virgin oil" (panenský olej), pretože celý objem pochádza z prvého lisovania a je nerafinovaný. S ďalším extrahovaním a lisovaním sa dostávajú do oleja nežiadúce látky, ktoré musia byť rafináciou odstránené.


»» Najnovšia správa z výskumu: Olivový olej chráni pred rakovinou!

Prestížny časopis FASEB Journal uverejňuje v čísle veľmi zaujímavú prácu s veľmi paktickými výsledkami: ľudia zo severnejších krajín Európy (Nemecka, Dánska a Fínska) mali v moči na začiatku štúdie oproti svojim proťajškom z Talianska a Španielska výrazne vyššie koncentrácie oxidačných produktov, ktoré sa považujú za ukazovateľ procesov podporujúcich vznik rakoviny. Už po 3 týždňoch dennej konzumácie 25 ml kvalitného, za studena lisovaného olivového oleja však koncentrácia vylučovaných produktov oxidácie významne klesla. Henrik Poulsen z Dánska, ktorý je vedúcim výskumu, hovorí: "Protirakovinový účinok olivového oleja do určitej miery vyvolávajú fenoly, ktoré sa nachádzajú aj v červenom hrozne, zelenom čaji a horkej čokoláde, ale v našej štúdií sme zistili, že olivový olej nás chráni pred rakovinou oveľa širším spektrom ochranných látok, pretože aj keď sme v oleji znížili obsah fenolov, výsledky sa zásadne nezmenili. Neexistuje síce zázračná potravina, ale olivový olej nás chráni a ešte je aj veľmi chutný!"
--------------------------------------------------------------------------------

 

1 polievková lyžica olivového oleja obsahuje priemerne:


--------------------------------------------------------------------------------
  1,6 g nasýtených mastných kyselín (MK)
  1,1 g polynenasýtených MK
  10,0 g mononenasýtenej (olejovej) MK
  1,7 mg vitamínu E (8% dennej dávky)


Každý, kto sa stretol so surovou olivou vie, že prv než ju možno jesť, treba ju nejako upraviť. Najčastejšie sa aj na našom trhu objavujú olivy nakladané. Látka, ktorá sa uvoľňuje do vody pri namáčaní olív (oleuropín), má prirodzene insekticídny a pesticídny účinok, známy už od čias starých Rimanov. Grécke olivy sú také silné preto, lebo nie sú odmočené a oleuropín je dosť horký glykozid. Olivy dostať v slanom, sladkokyslom náleve a oleji.

Olivy sú bohaté na sodík, draslík a vápnik. Obsahujú až 18% tukov a veľa vlákniny. Z medicínskych vlastností olív možno uviesť ich jemne preháňajúci, antiseptický a adstringentný účinok. Olivy znižujú vylučovanie žalúdočnej šťavy a preto sa dajú použiť pri liečbe vredov žalúdka a dvanástorníka. Olej olív stimuluje vylučovanie žlče a tým pomáha uvoľňovať menšie žlčníkové kamene.

Vysokovekých ľudí patriarchálnej doby aj zdravých ľudí doby antickej sprevádzali olivy od narodenia po hrob. Užime si teda výhod olív aj my! Môžeme ich jesť nakladané (radšej s mierou pre veľký obsah soli), sterilizované, alebo vo forme oleja. Najlepšie použitie panenského olivového oleja je šalátový dressing, namáčanie chleba do trošky oleja v miske alebo jeho podávanie do hotových jedál. Na olivovom oleji sa neodporúča vyprážať, ale to je pre naše cievy a srdce tiež len dobre. S olivovoým olejom sa vyhneme zbytočnému tuku z vyprážania a získame spoľahlivého spojenca do boja proti ateroskleróze.

 

Overeny obchod

Vyhľadávanie

Kontakt

Štefan Šimo - OLIVA Import IČO : 37187198
IČ DPH: SK102015241

Alžbetin dvor č. 70
900 42 Miloslavov
Slovakia
Štefan Šimo
0903 722 012

Andrea Šimová
0903 930 516


Obchodné podmienky - dopravné náklady
- Pri objednaní tovaru v SR do 60€, bude zarátaná doprava +5€ k cene tovaru

- Pri objednaní tovaru v SR nad 60€, doprava v cene

- Pri objednaní tovaru v rámci Bratislavy do 30€, bude zarátaná doprava +3€ k cene tovaru

- Pri objednaní tovaru v rámci Bratislavy nad 30€, bude zarátaná doprava +1€ k cene tovaru

- Pri objednaní tovaru do gastronomického zariadenia nad 250€, doprava v cene, dodanie tovaru do 24 hodín
Oficiálny distribútor pre Slovenskú republiku

- GREEN COLA - sýtený nápoj bez energetickej hodnoty. Bez cukru.

- RETSINA MALAMATINA grécke víno

- ELTHA olivy a extra panenský olivový olej

- KONSTANTOPOLUS extra panenský olivoý olej, BIO, P.D.O.

- AGOPC extra panenský olivový olej

- AGOCO Corinthia land, extra panenský olivový olej

- BIO CRETAN OLIVE OIL LTD extra panenský olivový olej, BIO, P.D.O., BIO ochutený olivový olej

- BRETAS LTD a BRETAS FAMILY olivy, sušené paradajky, nátierky, Ajvar, Marmeláda-extra,

- MAKEDINOKI sezamové pasty, Halva, grilovaná kápia, hotové jedlá, kapari

- PAMI oriešky, arašidové maslo, kakaovoorieškové nátierky

- ZANAE plody mora

- CHIOS morská soľ

- ADAM HERBS BIO bylinky a BIO čaje

- VRETTOS sladké koláčiky

- PAPADEAS ochucovadlá

- PAPOUSANTIS drogéria z olív

- VAGIONAKIS olivové mydlá

Produkty nie sú chemicky, farebne ani inak upravované, jedná sa o výhradne čisté produkty vo vysokej kvalite.



Novinky

09.12.2017 10:35

NOVINKA - BIO olivy čierne sušené s kôstkou Thassos "THROUBA" 250g

04.10.2017 07:32

NOVINKA - olivový olej KALAMATA P.D.O./BIO

23.09.2017 17:08

NOVINKA - Ručne vyrábaná Chalva 500g

11.09.2017 15:06

NOVINKA - Extra panenský olivový olej "MESSARA" P.D.O. 1,0 litra plech

11.09.2017 15:05

NOVINKA - Extra panenský olivový olej "Sitia 0,2" P.D.O. 5,0 litra

11.09.2017 15:03

NOVINKA - Extra panenský olivový olej "Sitia 0,2" P.D.O. 500ml

05.07.2017 07:46

Nová spolupráca s COOP-kou

Od 15.06.2017, môžete zakúpiť Naše olivy v nasldovných predajňiach COOP Jednota Žilina, COOP Jednota Čadca, COOP Jednota Martin a COOP Jednota Prievidza.

 

07.02.2017 04:18

NOVINKA - P.D.O.

EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ
Chránené označenie pôvodu.

Olivový olej výberovej kategórie, získaný priamo z olív
 a výlučne mechanickými spôsobmi.
 Prvé lisovanie za studena.

Krajina pôvodu: Grécko.

10.12.2016 15:53

GREEN COLA Slovensko

Slovenská spoločnosť OLIVA Import po prvý krát oficiálne predstaví výrobok gréckej spoločnosti GREEN COLA HELLAS SA na slovenskom potravinárskom trhu. Tento produkt GREEN COLA neustále prekvapuje celý svet svojou výnimočnosťou. GREEN COLA obsahuje sladidlá, z ktorých jedným je sladidlo glykozidy stevioulu získanými zo stévie. Výrobok je bez energetickej hodnoty, obsahuje 0% cukru, prírodné arómy a kofeín. Na výstave DANUBIUS GASTRO 2017 budete prví, ktorí môžete ochutnať tento výnimočný produkt a oboznámiť sa s filozofiou GREEN COLA.

 

23.02.2016 18:05

Nová spolupráca - My v YEME jeme. Otvorené od 3.3.2016

 

www.yeme.sk